FŐMENÜ

BONELLHAB

|
www.gaalhab.hu  |  Gaálhab Szivacsfeldolgozó Kft.  |

   bonellhab

Mit jelent a *bonellhab?

  A *bonellhab új szabadalmi eljárás szerint készülő belső térvázzal rendelkező formába préselt habszivacs, amely különböző hálótípusokkal erősített struktúrát képez.

Mi a *bonellhab előnye?

- A bonnell szerkezet karikái akármekkora terhelés esetén is csillapítottan ütköznek.
- A csendesített tulajdonság az élettartam során végig megmarad, így vékonyabb huzalból lágyabb komfortú szerkezet is készíthető.
- A bonell szerkezetébe juttatott hab minőségével, és mennyiségével annak keménysége a kívánt mértékig növelhető.
- A bonell fémszerkezetek korrózióvédelmét az alkalmazott olvadékragasztó véglegesen biztosítja, hiszen a teljes felületén bevonatot képez a merítés során. Ezért ezzel az eljárással kezelt rugószerkezet tovább „hizlalható” vizes bázisú ragasztóval készült heterogén habbal.
- Az így készült habbal a bonellszerkezet kívánt formában körbevehető, azaz matracmag vagy térformára alakított ülés elem jöhet létre, ahol a bonell mintegy körbe van habosítva.
- A fent említett hálóhabbal az üléselemek tovább erősíthetők.
- A szivacsgyártás során keletkezett hulladék újrahasznosulhat.

Mi az eljárás lényege?

  Üléselemek, és matracok kárpitos bonellrugós szerkezetét ragasztóba merítjük, majd azután azt habdarabkákkal vonjuk be.

  Az általunk alkalmazott technológia segítségével téglatest formájú habdarabokat készítünk habhulladéból, ami egyenletesebb minőségű, jobb, töltőanyagot képez.

  Technológiánk lényege, hogy különböző bonellszerkezetek rugó huzaljait vágott habbal vonjuk be, illetve a karikák közötti teret is feltöltjük habbal.

  Az eljárás eredményeképp jelentősen javul a bonell rugók komfortja mivel azokat zörejmentessé tesszük, megakadályozva a fém fémhez való ütődését; sőt ekképpen kiváltható a bonellek karikái köze helyezendő „bonell tuskó” alkalmazása is. Ezzel a módszerrel kezelt bonell, matrac, ágy- és üléselem gyártás önálló alapterméke lehet, de további lehetőségek alkalmazására nyit utat!

  Az eljárás előnye, hogy a kötés megvalósul a matrac és a bútor váza, valamint a komfort felület között. Belső térrácsra „körbehabosítva” bármely bútor alkalmatosság létrehozható!

Felhasználási terület

  A matrac és kárpitos bútorgyártás területén alkalmazott matracmagok, különböző fix- és szabad párnák, üléselemek, karelemek gyártása során.

menu
menu
menu
| HUN | ENG | GER | SLO |