Bútor garanciális feltételei

 

A gyártó a fenti- termékre garanciát vállal az alábbi feltételek mellett:
A jótállási kötelezettség kiterjed minden olyan meghibásodásra, amely a vásárlás után következett be, kivéve azon hibákat, melyeket a vásárló ismert, illetve amire árengedményt kapott. A z esetleges hibát azonnal jelezni kell, ennek elmulasztásából eredő károk a vevőt terhelik. Az ágybetétek magassága tájékoztató jellegű, gyártási folyamatból adódóan +/- 1 cm eltérés lehetséges. A jótállás a termékismertetőn  szereplő utasítások betartása esetén érvényes. A felhasznált habok természetes tulajdonsága, hogy használat során veszítenek vastagságukból (besüppedés), mely 2-3 cm-ig nem képezi garancia tárgyát!Kérjük figyelmesen olvassa el a mellékelt Termékismertetőt (Vásárlói tájékoztatót)! A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. A forgalmazó a fogyasztási cikkel együtt köteles a jótállási jegyet átadni a fogyasztónak. A fogyasztói szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha a fogyasztó bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot. A kötelező jótállás időtartama egy év. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása. Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik.
A jótállási kötelezettség nem vonatkozik:
Nem rendeltetésszerű használat, vagy a terméknek nem a használati útmutatóban foglalt utasításoknak megfelelő kezelése esetén, ideértve különösen a helytelen tárolást, leejtést, elemi kárt, rongálást, szakszerűtlen tisztítás, tartóelemek túlterheltség miatti leszakadása, egyéb a vásárlás után keletkezett okból bekövetkezett hibák; szakszerűtlen karbantartás, javítás, átalakítás. Szakszerűtlen összeszerelés okozta károsodásra, amennyiben a kezelési útmutató utasítás megfelelő információt tartalmaz a szerelés módjára vonatkozóan. A fa természetes anyagából adódó kisebb színeltérésekre. Amennyiben a hiba a bútor vevőhöz történő szállítása során merül fel, feltéve, hogy a szállítást nem a gyártó, a forgalmazó, vagy a javító szolgálat, vagy ezek megbízottja végezte. A jótállási jegyen feltüntetett olyan hibákra, amelyekről a fogyasztót a vásárláskor kifejezetten tájékoztatták.

Bútor kárpit garanciális feltételei

A gyártó a fenti- termékre garanciát vállal az alábbi feltételek mellett:
A jótállási kötelezettség kiterjed minden olyan meghibásodásra, amely a vásárlás után következett be, kivéve azon hibákat, melyeket a vásárló ismert, illetve amire árengedményt kapott. A z esetleges hibát azonnal jelezni kell, ennek elmulasztásából eredő károk a vevőt terhelik. A jótállás a termékismertetőn  szereplő utasítások betartása esetén érvényes. Kérjük figyelmesen olvassa el a mellékelt Termékismertetőt (Vásárlói tájékoztatót)! A jótállás csak egyszeri alkalomra érvényes!
Figyelem! A csomagoló fóliát ne adja oda  gyermeknek! A bútor jótállása 1 év.

Fogyasztói jogokat a következő jogszabályok tartalmazzák, szabályozzák:

A vásárlók jogait és kötelezettségeit, valamint a forgalmazót terhelő kötelezettségeket a 151/2003. (IX.22.) Korm. sz. rendelet, valamint a 2013 évi V. törvény tartalmazza.
A 151/2003. (IX.22.) Korm.rendelet 2. § (1) alapján az egy éven túli jótállási ügy kizárólag a Gaálhab hatáskörébe tartozik.

 

Általános garanciális feltételek

A matracot a csomagolásából kibontva ajánlott egy napig szellőztetve hagyni, s csak azután használatba venni. A termék csomagolásának eltávolításához ne használjon kést vagy egyéb vágó/ szúróeszközt, mert sérülést okozhat a huzaton. Ezen folyamat során keletkezett károsodások NEM képezhetik reklamáció alapját. Figyelem! A csomagoló fóliát ne adja oda gyermeknek!  Hőhatásnak ne tegye ki, ne dohányozzon a betéten, vasalásra se használja. A matracot 2 hetente forgassuk! Az egy oldalúra kialakított betéteket fejvég- lábvég cserélésével, a két oldaliakat pedig még a fekvőfelület átfordításával is.

Kötelező 1 év jótálláson kívül Cégünk úgynevezett értékcsökkenő szavatosságot vállal. A szavatosság első évében díjmentesen cseréljük a matracmagot (ehhez szükséges feltétek: számla, jótátási jegy)! Az évek múlásával a jobb felső  sarokban található táblázat foglalkozik (%-os növekedés).

Matracmag garanciális feltételei

A gyártó a fenti- termékre garanciát vállal az alábbi feltételek mellett:

A jótállási kötelezettség kiterjed minden olyan meghibásodásra, amely a vásárlás után következett be, kivéve azon hibákat, melyeket a vásárló ismert, illetve amire árengedményt kapott. A z esetleges hibát azonnal jelezni kell, ennek elmulasztásából eredő károk a vevőt terhelik. Az ágybetétek magassága tájékoztató jellegű, gyártási folyamatból adódóan +/- 1 cm eltérés lehetséges. A jótállás a termékismertetőn szereplő utasítások betartása esetén érvényes. A felhasznált habok természetes tulajdonsága, hogy használat során veszítenek vastagságukból (besüppedés), mely 2-3 cm-ig nem képezi garancia tárgyát.  Figyelem! A csomagoló fóliát ne adja oda gyermeknek! A jótállás csak egyszeri alkalomra érvényes. A természetes avulást kizárva, a garanciából az első kettő év teljes körű, a harmadik használati évtől, évenként 10% értékcsökkenés következik be a matracnál, mely kiegyenlítése a csere folyamán a vevőt terheli.    Használatbavételkor mindig figyeljenek, hogy az Önök által kiválasztott keménységű fekvőfelülettel felfelé helyezzék a matracot a tartószerkezetre. A termék, nyloncsomagolásba bezárva nem szellőzik, ezért kicsomagoláskor intenzívebb illat érezhető, mely néhány nap alatt elillan. A felhasznált alapanyagok természetes illatúak, ez a termék használati értékét nem csökkenti. A matrac szélét tartósan ne használja ülésre (pl. tévézésre). Ne álljon rajta, ugrálásra használni Tilos!

A jótállási kötelezettség nem vonatkozik:

Nem rendeltetésszerű használatból következő károk. Ha a terméken a vevő vagy idegen személy átalakítást, javítást végzett. Ha a jótállás ideje lejárt. Ha a vevő nem rendelkezik érvényes jótállási jeggyel. Nem vonatkozik a jótállás azokra a hibákra, amelyekre a vásárló árengedményt kapott. A gyártó fenntartja a termék gyártása során, hogy készlethiány esetén azonos minőségű alapanyaggal helyettesítheti az alapanyagokat. Helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás, nem megfelelő alátámasztás. Az ágyrácsra vonatkozó előírások be nem tartása esetén keletkező károsodások, a matracmag sérüléséhez vezethet, melyre a garancia nem vonatkozik. A vásárló által okozott nedvesség következtében kialakult penészesedés is garancia vesztéssel jár.

Matrachuzat garanciális feltételei

A gyártó a fenti- termékre garanciát vállal az alábbi feltételek mellett:

A jótállási kötelezettség kiterjed minden olyan meghibásodásra, amely a vásárlás után következett be, kivéve azon hibákat, melyeket a vásárló ismert, illetve amire árengedményt kapott. A z esetleges hibát azonnal jelezni kell, ennek elmulasztásából eredő károk a vevőt terhelik. A jótállás a termékismertetőn szereplő utasítások betartása esetén érvényes. Kérjük, figyelmesen olvassa el a mellékelt Termékismertetőt (Vásárlói tájékoztatót)! A jótállás csak egyszeri alkalomra érvényes! A huzat le illetve felhúzásakor ügyelni kell arra, hogy az oldalvarrás illetve a húzózár ne sérüljön. A huzat rángatása az anyag kinyúlását, a varrás szakadását okozhatja. Használat során, a huzat felületén bolyhosodás alakulhat ki.  Ilyen jellegű problémára a garancia nem terjed ki.  A huzatot szárítógépben ne szárítsa! A huzat jótállása 1 év. A huzat tisztítására a kereskedelmekben kapható kárpittisztító szerekkel, a rajtuk lévő használatiutasítás figyelembe vételével használja! Tanácsoljuk a matracvédő használatát, a matraca védelme érdekében.

Fogyasztói jogokat a következő jogszabályok tartalmazzák, szabályozzák:

A vásárlók jogait és kötelezettségeit, valamint a forgalmazót terhelő kötelezettségeket a 151/2003. (IX.22.) Korm. sz. rendelet, valamint a 2013 évi V. törvény tartalmazza. A 151/2003. (IX.22.) Korm.rendelet 2. § (1) alapján az egy éven túli jótállási ügy kizárólag a Gaálhab hatáskörébe tartozik.

Széchenyi 2020 logo